Mitä ostaa lahjaksi ystävälle?

Kimppu

Elämämme tärkeimmät ihmiset ansaitsevat parhaat lahjat. Me kaikki tiedämme, että huomaavainen lahja voi saada heidät tuntemaan itsensä tähdiksi heidän erityisenä päivänään, ja arvostamme myös sitä, että annamme jotain hyödyllistä enemmän kuin ostamme ylellisyyksiä, kuten autoja tai asuntoja!

Tämä opas auttaa sinua selvittämään, mitä lahjoja kannattaa hankkia henkilölle, jolla on mikä tahansa persoonallisuustyyppi – olivatpa he sydämeltään seikkailunhaluisia reppureissaajia (kuten minä) tai materialistisempia ihmisiä, jotka rakastavat suunnitella vaatteita tyhjästä joka aamu ennen töitä.

Lahjakortit

Voit antaa tänä vuonna valinnanvapauden lahjan e-lahjakortilla. Madewellista Disney+:iin löytyy paljon vaihtoehtoja kaikille! Uusimmat lehtitarjoukset sopivat myös lahjaksi kaikenikäisille.

Virtuaalisia lahjoja

Teknologia muuttuu koko ajan, mutta monet ihmiset huomaavat kaipaavansa jostain syystä oikeita elämänkokemuksia. Onneksi kotoa käsin voi silti pitää hauskaa näillä upeilla uusilla sovelluksilla puhelimessasi! Voit saada kahdenkeskisiä virtuaalisia kokkauskursseja, joita johtavat kuuluisat kokit ympäri maailmaa, tai osallistua henkilökohtaiseen harjoitteluun katsellessasi televisiota iltaisin ilman, että sinun tarvitsee poistua asuinkerrostalojen alueelta.

Tilauslaatikot lahjaksi

Tilauslaatikot ovat loistava tapa antaa ja saada lahjoja. Voit tilata jotain, joka perustuu vastaanottajan kiinnostuksen kohteisiin, tai haluat ehkä vain helpon lahjan itsellesi! Juju on löytää sellainen, joka ei täytä taloa arvostamattomilla tavaroilla (kuten sukilla).

Ota nämä vinkit huomioon kun ostat lahjoja

Lahjaa antaessa ajattele kuin lahjan saaja

Lahjan antamisessa pitäisi olla kyse lahjansaajasta. Kyse ei ole sinusta, eikä sillä ole väliä, mitä hän saattaa tarvita tai haluta juuri sillä hetkellä – tavoitteesi on yksinkertaisesti tehdä hänen päivästään hieman parempi!
Suhteissa, joissa toinen antaa aina lahjoja, voi olla helppoa, koska lahjat eivät koskaan vaikuta muulta kuin kohteliaisuudelta (ja ehkä jopa vilpilliseltä). Mutta jos me menemme ulos omasta tavastamme? Silloin yksikään vitsi ei tunnu mauttomalta; jokainen tavoittelemisen arvoinen kannustus tulee selväksi kaikessa kiireellisyydessään – lähettäjä tarkoittaa asiaa, ihmiset!.

Arvaamalla sitä ei saa oikein. Sinun on kysyttävä etukäteen: ”Mitä haluaisit?”

Käytä enemmän muihin kuin itseesi

Viimeinen sääntö on itsestään selvä: muista antamisen lahja. Tutkimuksen mukaan rahan käyttäminen toisille edistää onnellisuutta, ja hyvät fiilikset itselle voivat myös kestää kauemmin kuin jonkin henkilökohtaisen asian, kuten vaatteiden tai ruokatarvikkeiden, ostaminen!

Vaikka onkin tärkeää huolehtia itsestään, muista, että on myös hyödyllistä olla anteliaampi ympärilläsi olevia kohtaan.

Lahjan koko

Houkutteletteko lisäämään solmion kalliiseen paitaan? Kukat sopivat täydellisesti mihin tahansa pulloon hienoa samppanjaa. Mutta älä! Kun saamme lahjoja niputettuna, on vaikea olla laskematta niiden arvoa, joten pienen lahjan liittäminen vielä isompaan lahjaan vain heikentää jälkimmäisen vaikutusta, koska nyt esillä on kaksi alempiarvoista esinettä sen sijaan, että esillä olisi ollut yksi laadukas esine, joka olisi saanut kaikki muut lahjat näyttämään vähemmän huonoilta.

”Presenter’s Paradox” esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 julkaistussa tutkimuksessa, jossa sitä kutsuttiin sellaiseksi. Kun osallistujille tarjottiin joko iPodia sellaisenaan tai iPodia, jossa oli mahdollisuus ladata yksi kappale ilmaiseksi (vapaaehtoisen tarjouksen kautta), noin 50 prosenttia sanoi tarttuvansa tarjoukseen – mutta vasta 10 minuuttia myöhemmin, kun heille ei annettu mahdollisuutta valita, eivätkä he voineet muuttaa mieltään, koska maksut oli jo tehty kassoilla!

Konsepti

Me kaikki tiedämme, että kun on kyse lahjoista, ihmiset haluavat jotain, mitä he eivät voi saada. Sama pätee myös musiikkiin – nautimme enemmän kuuntelemisesta kuin omistamisesta ja vaalimme kappaleeseen liittyviä muistoja sen sijaan, että tietäisimme, kuka sen laulun on julkaissut tai kuinka monta albumia julkaistiin tänä päivänä tuona ja tuona ajanjaksona.”

Kuvittele, että annat jollekin kalliin viinipullon ja muovimukeja, joista sitä voi juoda. Se alentaa välittömästi lahjan arvoa, koska ihmiset eivät yleensä ajattele rationaalisesti ja taloudellisesti tällaisissa asioissa”.

Lahjojen antamisen psykologia

Kiitollisuuden ilmaiseminen antamalla on tapa osoittaa, kuinka paljon välitämme toisesta ihmisestä. Merkityksellisen lahjan antaminen osoittaa, että ymmärrät hänen tarpeensa ja toiveensa, mikä puolestaan luo tunnesiteen molempien osapuolten välille.

Huomaavainen ele voi merkitä muutakin kuin vain arvostuksen osoittamista – joskus se on ainoa tarvittava asia, kun ilmaistaan tunteita, kuten rakkautta tai iloa!

Lahjat ovat tapa osoittaa rakkautta ja omistautumista kumppanien välillä. Tämä johtuu siitä, että ”symbolinen interaktionismi”, jonka mukaan ihmiset kommunikoivat symbolien kautta, toteaa, että tämä käytäntö tapahtuu monin eri tavoin, kuten antamalla lahjoja ystävänpäivänä tai äitienpäivänä.

Altruismi voi olla voimakas motivaattori lahjojen antamiseen. Joissakin tapauksissa annamme lahjoja odottamatta vastalahjaa, ja on monia tapoja, joilla tämä lahja voi saada vastalahjan tai sen taustalla voi olla muita motiiveja – rakkaus on yksi niistä! Mutta vaikka et tuntisikaan, että kiitollisuutesi on lahjan saajalta minkään merkittävän vastineen arvoinen, muista, että useimmat ihmiset arvostavat silti sitä, mitä heille on annettu, koska tämäntyyppiset merkit merkitsevät niin paljon enemmän kuin raha voisi koskaan merkitä.

Lahjojen antaminen toisten auttamiseksi voi olla loistava tapa, jolla sinä ja läheisesi voitte paitsi jakaa kokemuksen, myös antaa vastapalveluksen. On olemassa useita teorioita, jotka yrittävät selittää, miksi ihmiset tekevät näin; yksi teoria väittää, että hyväntekeväisyyslahjojen antaminen aktivoi aivojen dopamiinia käyttävän mielihyväpiirin.